CLICK HERE FOR THOUSANDS OF FREE BLOGGER TEMPLATES »

Wednesday, May 20, 2009

cont. wit Batik Sarong

video

Saturday, May 16, 2009

it's been a week..

urmssss,,,,
pejam celik2x
da dekat seminggu aku keje,,,x rase lame pon mase skrg ni
nta la,,,myb bz kot
sedikit info keje aku,,,mggu ni aku d'assign kat front desk
myb a bit out of tujuan ar aku pny bidang,,,,huhuhu nak buek camno.
tu jer yg ader beb,,,kdg2 rase mnyesal plak time 1st akak tu tny sape nak dok meja depan.
tp nak buat camner,,,keje aku la yg paling rilek beb

nta lar,,,kdg2 aku rse bosan gak praktikal ni
myb rindu kot kt famly,,,huhuhu AKU X PUAS LG DOK KAT UMAH!!!!!
xpola,,,myb ade hikmah kot xdok umah lame2
aku skrg bole ar nak jln2 kat area kl niey,,,tau ar mane arah kedudukan lrt skrg
lau dulu mmg buta btol mane2 lrt nak ke 1-1 tempat
huhuhuhuhu
so skrg,,,aku da apal ar coz aritu aku pi potostat map lrt kay super pages!!
ahahahaha aku pi potostat kat pejabat beb,,,main tibai jer
brani x brani aku???
ahahahahah

wat pengetahuan anda sekalian,,,
aku skrg ade tempat on9 br
kat jusco AU2,,,diorg provide free wifi
mmg best ar
siap ader plug lg,,,so sng ar
heheheheh
ramai gak org kat sini tp weekends jer ar

16hb aku pi jln2 kat klcc ngan fiet
msing2 sibok citer pngalaman keje kat tmpt masing2
ade yg baik and of course yg buruk
hehehehhe
adat la agaknyer

erm tu jer ar
nta pape jer aku write kali niey,,,
hahahahaha
roger&out

Monday, May 11, 2009

oh praktikal.........

OMG,,,akhirnya waktu yg d'tggu2 da tiba...
akhirnyer b'mula lar zaman praktikal yg selama ini m'hantui diri aku...
aku mulakan praktikal yg 1st ni kat Plexus asia@rand asia@dr stitch sdn bhd(korg peninka?? aku lg penin coz banyak sgt name company...)
as my first day,,,huhuhu smgt giler aku mulakan langkah dgn pakai suar slack, berkemeja & TIE!!!!
alangkah seksanyer jiwa batin biler kene pakai benda2 tuh sume...
huhuhuhu
so,,,aku gerak naik MOTO year puan2,,,kul 7.25 da kuar and of course kul 6.30 da bangun coz takut lambat...hehehehe 1st day la katekan...

so aku redah la keTRAFFIC JAMman bandar KL,,,fuh gayat la gak beb tgk keta byk2 kat jalan...
ermmm,,,sampai kat sykt hajar pon da t'catuk kat depan sykt coz 6.30 dia da sampai...
huuhuhuhu nampaknyer ade owg yg lg smgt dr aku...hahhahahaha
so,,,nmpk gaya mcm t'awal jer kiteowg dtg ni,,,coz 1 ekor manusia pon yg msuk bgnn ni...
ataupon bgnn ni da tutup pniagaan,,,jeng3xant salah 1 p'soalan yg timbul kat pale otak aku...

jam da mnunjukkan kul 8.10,,,batang idong owg pon x nampak lg
aku pon decide it's time to call the big satan
a.k.a the one and only,,,prof najib
dia pon angkat...
"haloo..." prof
"prof...jijie ni. nak tanya sykt ni bkk kul bape?"
"ermm,,,maybe arini x bkk kot coz diorg ganti cuti hari wesak aritu...nnt i cube call azhar.."
dalam ati,,sape plak si azhar ni "so,,cm mane ni prof?" aku tanya..
"xpe2 u tggu dulu,,i called dia kejap" jwb prof

dlm mase 5 minit prof pon call back
"jijie,,,sykt tu bkk la harini,,,tp kul 9"
perghh,,,hampeh tol...
upenyer sykt ni operasi dr kul 9-5.30,mon-sat(half day)
mmg sakit ati...

as time goes by,,,aku pon di bawak msuk kdlm oleh kak ani...
baik owgnyer
b'sama aku ngan hajar ,,ade 5 org lg budak uitm yg praktikal kat situ
arif,ti-A,jaja,miza ngan sorg lg aku luper...
si arif ni mula2 aku ngan hajar ingat boss erk,,,sbb sampai kat sykt tu dgn Honda Accord br erk...
perghh,,,gerek yg amat ar

ok,,,balaik pada tujuan asal blog aku kali ni...
stelah dibawak keliling bgnn yg setinggi 3 tingkat tu
aku pon d'letakkan di bawah pnjagaan mrs wong
tau x kat mane??
kat meja depan
aku jdi receptionist erk yg penting
antara keje2 aku arini:

  1. keje garis2 buku log
  2. tulis borang order
  3. layan pelanggan lau mrs wong xder
  4. tlg tekan button kunci pintu
  5. dok t'canguk tgk org lalu lalang kat depan kedai
  6. kacau2 budak lain kat dept lain
hahahaha bykkan keje aku??
yg penting start kul 2 aku da ngantok coz x byk customer
huhu nak buat camner...
t'pakse ar harungi utk hari2 yg b'ikut nyer...
ermmm,,,nmpknyer sampai sini la dulu post aku kali ni
i'll will write as soon as possible la lau ade free time...

to all my fellow fren yg ngah internship,,,,gud luck la utk korang!!
utk my famly,,,i'll mish u soo much..!
utk bro anna (bro ker??? kompius lg niey...hahahaha),,,aku windu nak lepak kat tmpat kak sam men tenet free...kat sini kene bayar...huhuhuhu

XOXO,,,,


JiJiE

Wednesday, May 6, 2009

XAD Fashion Show

video

p/s aku sempat upload 1 vids je dlu
len kali aku upload lagi erk...
hehehehe